Sluitingsdagen 21 en 22 juli
De meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn op 21 en 22 juli gesloten. De bibliotheek is op 21 juli gesloten, op vrijdag kan je er wel terecht. Toerisme Geel is op 21 juli open van 10u tot 14u en op 22 juli gelden de normale openingsuren. Het Gasthuismuseum is open met de normale openingsuren. Het binnen- en buitenzwembad zijn open, op 21 juli gelden de openingsuren van zondag. Je kan in het binnenzwembad ook banen trekken van 6.30u tot 8.30u.

Geel zomert verder
In juli en augustus kan je elke vrijdag genieten van een gratis concert in de tuin van jeugdcentrum De Bogaard.
Op vrijdag 15 juli om 20.30u staat Grooveline op het programma. Met klassiekers van Michael Jackson, Eurythmics, Miami Sound Machine en natuurlijk ook een flink aantal hedendaagse pop- en rocksongs zoals Daft Punk, Netsky, Lady Gaga, Katy Perry en Milk Inc wordt de dansvloer omgetoverd tot groovy floorfillers. Overgiet dit nog met een vleugje pit en een sterke portie podiumambiance en we hebben de perfecte cocktail voor Geel Zomert!

Op 22 juli kan je twee keer plezier beleven op Geel Zomert! Om 14.30u kunnen de jongsten zich uitleven met BlitZ en De Ketnetband. De BlitZ Jukebox show is een interactieve muzikale show waarin een sprekende jukebox centraal staat. De Ketnetband is de meest swingende band van het land, en dit jaar blazen ze vijftien kaarsjes uit! Charlotte, Maureen, Sien en Matthew komen naar Geel Zomert! junior om dit met jullie te vieren. Om 20.30u staat Pearl Jamming op het podium. Naast de grote hits van de jaren '90 zoals "Alive", "Black" en "Jeremy" speelt Pearl Jamming ook het betere nieuwe werk en de laatste jaren zijn dan ook nummers als "Sirens" en "Just Breathe" aan het repertoire toegevoegd.

Haal die luchtgitaren al maar boven!
Barbara Dex & Buscemi zijn op 29 juli te gast op De Bogaard. Dat Kempense diva Barbara Dex heel wat in haar mars heeft, kon Vlaanderen reeds vele jaren ondervinden. Er zijn weinig Vlaamse podia waar ze nog niet te gast was. Maar het zangtalent en de muzikale goesting van Dex zijn onuitputtelijk, daarom ging ze een nieuwe uitdaging aan met niemand minder dan Buscemi. Het resultaat mag er zijn: "Dex, drugs & rock 'n roll" is er recht op! Een breed nieuw repertoire in warme jazz, lounge en popklanken die uitstekend passen bij haar veelzijdige stem.

Geel Loopt de Natuurloop
Geel heeft een eigen loopcriterium: dertien loopwedstrijden, gespreid over acht maanden. Met het criterium willen sportdienst, sportraad en de plaatselijke organisatoren lopers stimuleren om regelmatiger te gaan lopen en meer deel te nemen aan plaatselijke wedstrijden.

Op 27 juli kan je deelnemen aan de Natuurloop, georganiseerd door de Geelse Atletiekclub. Je loopt over rustige landelijke wegen. Het startschot klinkt aan de zaal van 't Geels Volkstoneel, Rauwelkoven 59 A. De kidsrun start om 18u. De volwassenen lopen 5, 10 of 14 km vanaf 18.30u.
meer info: www.geelloopt.be

Boekenmarkt
Op 31 juli staat alles op de markt van Geel in het teken van het boek. De bib en privépersonen verkopen er hun tweedehandsboeken. In verteltenten en –caravans kan je doorlopend naar leuke verhalen luisteren. Jong en oud kunnen aanschuiven bij een sessie van een auteur. Kleuters maken om 14u en om 16u kennis met Liesbet Slegers, auteur van de boeken van Karel en Kaatje.

Voor de iets oudere kinderen (lagere schoolleeftijd) staat er om 15u een leuke ontmoeting met Geert de Kockere op het programma. Volwassenen kunnen om 17u de lezing van Sabine de Vos bijwonen. De plaatsen voor de lezingen zijn beperkt, dus op tijd aanwezig zijn is aangeraden.

Nieuwe medewerkers gezocht
Wil jij mee vorm geven aan de toekomst van Geel? Stel je dan kandidaat voor een van onze vacatures. AGB Sport zoekt een redder-toezichter. Bij het Sociaal Huis kan je solliciteren voor de functie van diensthoofd sociale dienst en er wordt een werfreserve begeleider kinderopvang aangelegd.

Het stadhuis en het Sociaal Huis zoeken mensen voor een vervangingspool administratief medewerkers klantencontacten en backoffice. De vacatures bij het stadhuis zijn: technisch assistent garage, tijdelijk administratief medewerker klantencontacten infocel en werfreserve informaticus. Je solliciteert online op www.geel.be en klikt door op vacatures. Heb je hulp nodig? De personeelsdienst helpt je graag verder. Info: personeelsdienst, 014 56 70 30, personeelsdienst@geel.be

Streekproducten- en ambachtenmarkt
Op woensdag 27 juli kan je op het marktplein van de lekkerste hapjes genieten op de streekproducten- en ambachtenmarkt. Maak van 18u tot 21u kennis met het lekkere aanbod van lokale streek- en hoeveproducenten, ontdek de plaatselijke ambachten en geniet ondertussen van animatie en optredens.